SON HABERLER

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Genç Yaşta Hayatlarını Kaybeden Bollywood Kadınları


Geeta Bali ( 1930 - 1965 )

Geeta Bali 1930 yılında Punjab'da doğmuştur..12 yaşından itibaren filmlerde rol almaya başlamış ve zamanla kendi döneminin en popüler oyuncusu olmuştur.. Raj Kapoor'un kardeşi Shammi Kapoor ile film setinde tanışmış ve 1955 yılında evlenmişler..İki evlatları dünyaya gelmiş: 
Oğulları : Aditya Raj Kapoor
Kızları : Kanchan
Geeta Bali 1965 yılında daha 35 yaşında iken film setinde çiçek hastalığından vefat etmiştir.
Oğlu Aditya Raj Kapoor annesi hakkında:
''Annem vefat ettiğinde 9 yaşımda idim .Onu çok iyi hatırlıyorum..Hayat dolu ve sevecen bir insan idi..Benimle birlikte uzun uzun yürüyüşlere çıkardı..''



Meena Kumari ( 1932- 1972 )
Asıl ismi Manjabeen Banu olan Meena Kumari Hindistan sinemasının efsane oyuncularından..Oyunculuğunun yanı sıra yazdığı şiirler ile de ünlüdür..Meena Kumari 10 yaşından itibaren filmlerde oynamaya başlamıştır ve 40 yıllık ömrünün 30 yılını sinemaya adamıştır.
Onun acıklı hayat hikayesi evli yönetmen Kamal Amrohi'ye film setinde aşık olması ile başlar.Kamal Amrohi , Meena Kumari'den 15 yaş büyüktü ve evli bir insandı.
Evlendikten kısa bir sonra Meena ve Kamal aşklarından bahseden ''Daera'' filmini çektiler.Söylenenlere göre Kamal , Meena'dan çocuğu olmasını istemiyordu .Bunun nedeni ise Meena Kumari ile mezheplerinin ayrı olması..Zamanla aralarında kavgalar olmaya başladı..Yazılanlara göre kavgaların nedeni Kamal Amrohi'nin Meena'nın popülerliğini kaldıramaması ve ona kötü davranmaya başlaması idi..1960 yılında Kamal Amrohi boşanma davası açtı ve ikili 1964 yılında boşandılar..
Kamal'dan ayrıldıktan sonra çok fazla içmeye başlayan Meena Kumari'nin filmleri de artık eski başarısını göstermiyordu..Aynı zamanda siroz hastalığına da yakalanmıştı..Tedavi için İngiltere ve İsviçreye giden Meena sosyal yardımlar sayesinde yaşıyordu.
Bu dönemde eski eşi Kamal Amrohi 1958 yılında planladığı ama ayrılıkları dolayısı ile tamamlayamadığı 14 yıllık projesi ''Pakeezah'' filmini Nargis ve Sunil Dutt'ın da teşviki ile tamamlamaya karar verir.Hindustani Times'in Meena Kumari ve Kamal Amrohi'nin yeniden biraraya gelmesi ile ilgili yazdığı :''Çok bir şey söylenmedi, ama gözyaşları hiç durmadı..Kamal Amrohi ona filme ilk başladıklarında göründüğü kadar güzel görüneceği sözünü verdi''
Kötülşen sağlık durumuna rağmen Meena Kumari filmi tamamlamak için kararlı idi,aynı zamanda fazla zamanının kalmadığını da biliyordu..Buna rağmen ''Pakeezah'' filmini tamamladı ve film 1972 yılının Şubat ayında vizyona girdi..Film izleyiciler tarafından sıcak karşılandı..
''Pakeezah'' vizyona girdikten 2 ay sonra Meena Kumari karaciğer sirozundan yalnız ve tanınmayacak halde hayatını kaybetti..Söylenenlere göre hayatının son döneminde hastane masraflarını bile ödeyemedi..Gel ki,onun ölümünden sonra izleyici sinemalara akış etti ve ''Pakeezah'' filmi izlenme rekorlarını kırdı..Film Hint sinemasının klasiklerinden biri sayılıyor ve Meena'ya hayatının son Filmfare en iyi kadın oyuncu ödülüne adaylığını getirdi..


Smita Patil ( 1955 - 1986 )
Smita Patil Hindistan'ın önemli tiyatro ve sinema oyuncusu idi..31 yıllık hayatının 11 yılını sinemaya adamıştır..Smita Patil'in filmleri kadınların sosyal haklarının,kadınların sorunlarının anlatıldığı filmler idi..11 yıllık sinema kariyerinde 2 defa Ulusal Film Ödülü'ne ,Filmfare ödülüne ve Padma Sri onur ödülüne layık görülmüştür..
Aktör Raj Babbar ile tanıştığında aktör evli idi ve ilk eşinden boşanarak Smita Patil ile evlendi..Smita Patil ve Raj Babbar'ın erkek evlatları dünyaya geldi..Ama oğlunun doğumundan sadece bir hafta sonra 1986 yılında Smita Patil doğum sonrası komplikasyonlar nedeni ile hayatını kaybetti..
Oğlu ''Dhoobi Ghat'' , ''Jaane Tu..Ya Jaane Na'' veb filmlerde rol alan Prateik Babbar..Ölümünden sonra eşi Raj Babbar eski eşine geri dönmüştür..Oğlu ise dedesi ve babannesi ile birlikte büyümüştür..



Divya Bharti ( 1974 - 1993 )
Divya Bharti 1990 yılında Bollywood kariyerine başlamıştır ve 3 yıllık kariyeri boyunca Shah Rukh Khan,Rishi Kapoor,Govinda,Sanjay Dutt, Sunil Shetty ve b isimler ile aynı filmlerde rol almıştır..1990'ların en aranan ismi olan Divya Bharti 20'den fazla filmde rol almıştır.
1992 yaşında daha 18 yaşında iken yapımcı Sajid Nadiadwala ile evlenmeye karar verir..
Film City stüdyosunu ziyaret eden Sajid, Govinda ve Divya'nın baş rolü oynadığı ''Shola aur Shabnam'' filminin setinde Divya ile tanışır ve ona ilk bakıştan aşık olur..İkisi evlenirler ama Sajid Nadiadwala evliliklerinin gizli kalmasını ister..
5 Nisan 1993 yılında Mumbai'deki dairelerinin 5.katından atlayarak 19 yaşında intihar eder..Ölümü Bollywood dünyasını şoke eder ve yasa boğar..Günümüze kadar da onun ölümü ile ilgili şübheler devam etmektedir..Ölümü ile ilgili ilk gözaltına alınan kişi eşi Sajid Nadiadwala olur..Bazıları onu suçlu görürken,bazıları ise ölümünün mafyanın işi olduğunu söyler...Yetkililerin verdiği bilgilere göre naaşı uzmanlar tarafından incelenir ve kanında yüksek dozda alkol olduğu saptanır..1998 yılında dosyası ''kaza sonucu ölüm''adı ile kapandı..Günümüze kadar da ölümü gizemini koruyor..
Eşi Sajid Nadiadwala ''KİCK'' , ''HİGHWAY'' , ''TERİ MERİ KAHAANİ'' , ''HOUSEFULL2'' , ''ANJAANA ANJAANİ'' gibi ünlü filmlerin yapımcısı..Divya'nın ölümünden 11 yıl sonra Warda Khan ile evlendi ve 2 çocuğu var..



Yorum Gönder

 
Copyright © 2014 Bollywood Çeviri Arşivi. Designed by OddThemes